Автоновини

Tesla займеться розробкою автомобілів спеціально для Європи

Tesla займеться розробкою автомобілів спеціально для Європи
Фото: Electrek

Компанія Tesla Motors має намір відкрити новий дизайн-центр в Європі, де будуть розробляти автомобілі переважно для місцевого ринку. Про це заявив глава американського виробника електрокарів Ілон Маск, пише Electrek.

За попередніми даними, дизайн-центр відкриють при новому підприємстві компанії Гігафабрика 4, яке почали будувати неподалік від Берліна. На даний момент Tesla проектує свої автомобілі в Хоторні, штат Каліфорнія. За зовнішність машин відповідає Франц фон Хольцхаузен, який працює в «Теслі» з моменту появи Model 3. Перш фахівець працював в Volkswagen, Pontiac, Saturn і Mazda.

Раніше глава «Тесли» Ілон Маск заявив про намір відкрити в КНР новий науково-дослідний центр, де в тому числі буде створена абсолютно нова модель, призначена не тільки для Китаю, але і для інших регіонів. Передбачається, що це буде компактний міський хетчбек.

У минулому році Tesla завершила будівництво на півдні КНР нового підприємства під назвою Гігафабрика 3, потужності якого дозволять випускати новий електрохетчбек в великих обсягах. На даний момент з конвеєра заводу вже зійшла перша партія Model 3 – самого доступного на даний момент автомобіля «Тесли». Електрокар китайського виробництва коштує 355,8 тис. юанів (50 тис. доларів) без урахування субсидій, тоді як імпортовані з США автомобілі обходяться в 439 тис. юанів (62,7 тис. доларів).

У найближчі кілька років компанія Tesla запустить в серію компактний кросовер Model Y, а також пікап Cybertruck. Прототип останнього дебютував в листопаді 2019 року. Всього буде доступно три основні модифікації моделі: з одним, двома і трьома електричними двигунами.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook