Автоновини

Кросовери Tesla доставлять космонавтів до ракет для відправки на МКС

Кросовери Tesla доставлять космонавтів до ракет для відправки на МКС

Електричний кросовер Tesla Model X став офіційним автомобілем NASA для доставки космонавтів на стартовий майданчик до ракет SpaceX, які відправляться на Міжнародну космічну станцію (МКС). Електрокар американської марки замінить старий фургон в стилі ретро Astrovan, який використовувався протягом декількох десятиліть. Про це пише Associated Press.

Керівник «Тесли» Ілон Маск, який також є виконавчим директором фірми SpaceX, вже використав електрокари під час попередніх тестів запуску ракет біля Космічного центру імені Кеннеді у Флориді.

Раніше повідомлялося, що апарати SpaceX Crew Dragon повинні зробити демонстраційні польоти в рамках програми NASA під назвою Commercial Crew Program, присвяченій розвитку приватних пілотованих космічних кораблів і доставці людей на МКС. Crew Dragon (також відомий під назвою Dragon V2) – це модернізована пілотована версія багаторазового космічного корабля Dragon, створеного SpaceX на замовлення НАСА.

На початку 2018 року фірма SpaceX провела запуск ракети-носія Falcon Heavy з електрокаром Tesla Roadster на борту, який відправився до Марса. У кабіну електромобіля, що належав самому Маску, посадили манекен в скафандрі.

Крім того, Tesla і SpaceX домовилися про спільну розробку нових матеріалів, які будуть використовуватися як для наземної, так і для космічної техніки. Так, в кінці 2019 року дебютував прототип пікапа Tesla Cybertruck з кузовом з високоміцної сталі, яка застосовується в конструкції космічних ракет. Як зазначив Маск, матеріалу не страшні удари кувалдою і постріли з вогнепальної зброї. Крім того, глава Tesla заявив, що пікап оснастили особливим ударостійким склом, яке, втім, під час презентації не змогло витримати влучення залізною кулею.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook