Автоновини Військова техніка

“З точністю до метра”: ЗСУ показали, на що здатна нова ударна зброя (фото, відео)

"З точністю до метра": ЗСУ показали, на що здатна нова ударна зброя (фото, відео)

У мережі з’явилося відео польотів оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2. Вони успішно пройшли випробування в небі на Хмельниччині, повідомляє Укроборонпром.

Bayraktar TB2, який виготовляється турецькою компанією Baykar Makina, може знаходиться у повітрі протягом 24 годин з максимальною швидкістю 110 км/год. Під час польоту ударні БПЛА відпрацювали знаходження різних типів цілей, передачу їхніх координат до командного центру, а також завдавання удару високоточним озброєнням.

Фото: Укроборонпром

Завдяки надпотужній оптичній станції з тепловізором, оператори Bayraktar TB2 мають можливість відслідкувати противника навіть на значній глибині ворожих позицій та отримувати точні координати цілі у режимі реального часу.

Bayraktar TB2 під час випробувань самостійно завдав удар власним високоточним озброєнням. Відхилення від точки прицілювання становила менше одного метра.




Оперативно-тактичний безпілотник Bayraktar TB2, який Україна придбала у Туреччини, може застосовувати плануючі боєприпаси з лазерним наведенням MAM-L і MAM-C. На початку січня ДП “Укрспецекспорт” уклав угоду з компанією “Bayraktar Makina” після переговорів президента України Петра Порошенка з главою Туреччини Реджепом Ердоганом у Стамбулі. Закупили 12 апаратів – ескадрилію.

Характеристики боєприпасів:

MAM-L: маса – 22,5 кг; маса бойової частини 8/10 кг, довжина – 800 мм, діаметр – 160 мм.

MAM-C: маса боєприпасу – 8,5 кг; маса бойової частини 2,5 кг, довжина – 1000 мм, діаметр – 70 мм. Дальність ураження цілей: 500 м-8 км.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook