Автоновини

Національна Гвардія закупить МАЗи. Пропозицію АвтоКрАЗу відхилили через борги

Національна Гвардія закупить МАЗи. Пропозицію АвтоКрАЗу відхилили через борги

Національна гвардія України за результатами тендеру з купівлі партії вантажівок КрАЗ-5233ВЕ (або їх еквівалента) закупить автомобілі МАЗ-5316 до компанії «Спец-Ком-Сервіс» на загальну суму 24, 2 млн. грн. Про це повідомляє Ukrainian Military Pages.

Притому, закупівля буде проведена не у підприємства “Богдан Моторс”, яке здійснює складання військових автомобілів Богдан-МАЗ, а безпосередньо у дилера білоруського підприємства.

Тендерний комітет військової частини, за результатами розгляду, відхилив пропозицію «АвтоКрАЗ» у зв’язку з наявністю у підприємства боргів зі сплати податків і зборів, йдеться в оприлюдненому протоколі №954 засідання тендерного комітету.

Техзавдання передбачало закупівлю автомобілів для перевезення особового складу на базі КрАЗ-5233ВЕ, або аналогічному шасі підвищеної прохідності, колісною формулою 4х4, які повинні забезпечувати перевезення не менше 24 військовослужбовців або не менше 6000 кг вантажу по дорогах різного покриття.




На торгах, що відбулися було представлено дві пропозиції – ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» з автомобілями МАЗ-5316F5 за ціною 24,2 млн грн, що відповідало стартовій, і ЗАТ «АвтоКрАЗ» (щодо якої порушено справу про банкрутство) з КрАЗ-5233ВЕ за 23,6 млн грн.

Національна Гвардія закупить МАЗи. Пропозицію АвтоКрАЗу відхилили через борги

Як раніше причина програшу АвтоКрАЗом великих військових замовлень виявилася зовсім не в лобізмі. В даному тендері «Богдан Моторс» не був заявлений, а АвтоКрАЗу відмовили вже на користь МАЗа.

Поки «АвтоКрАЗ» не розбереться зі своїми боргами, заводу буде не просто розраховувати на великі замовлення.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook