Автоновини Військова техніка

Новітня українська БМП «Тур»: наскільки сильна і унікальна нова машина

Українські виробники в галузі ВПК знову намагаються здивувати світ своїми новинками. Приватна оборонна компанія «КОРТ», що входить в Асоціацію виробників озброєння і військової техніки України, створила проект нової гусеничної бойової машини піхоти БМП «Тур», яка, за їхніми словами, перевершує радянські БМП-1 і БМП-2 за своїми характеристиками.

Ця нова машина орієнтована на перевезення особового складу механізованих підрозділів сухопутних військ, а також для їх вогневої підтримки під час бою. Відзначається, що вона може виконувати свої функції цілодобово в різних температурних і погодних умов і при різних умовах прохідності.

На озброєння нових БМП планують поставити бойові модулі «Парус» і «Десна», 30-мм гармату, кулемет ПКТ, протитанкові ракети і автоматичний гранатомет.

Глава Асоціації виробників озброєння і військової техніки України Вадим Кодачігов заявив, що нові БМП зможе виконувати різні бойові функції: придушення протитанкових засобів і піхоти, ураження БТР, БМП і танків противника.

При цьому наголошується, що бойова машина «Тур» не є якісно новою – створювалася вона на основі радянських БМП. Представники Асоціації повідомили, що в своїй роботі компанія «КОРТ» використовувала досвід застосування озброєння в ході військових дій на сході України. Українські творці зброї визнали, що ВСУ використовували БМП-1 і БМП-2 в ході наступальних операцій проти агресора на Донбасі.

Повідомляється, що закінчений проект вже знаходиться на розгляді Міноборони України.

«Прем’єра» нової БМП показала нездатність державних підприємств ВПК України на самостійне створення дійсно нової техніки. Всі представлені раніше розробки є незначними модифікаціями радянської зброї, або ж пуском в справу обладнання та комплектуючих, що залишилися від неї. Приватні компанії  також не можуть показати справжніх інновацій у військовій галузі.

При цьому, говорячи про перевагу «ТУР» над початковими версіями радянських БМП-1 і БМП-2, українські творці зброї не згадали про її подальші вже російські модифікації машини на зразок БМП-2М “Бережок» або БМП-2 з БМ «Бахча-У », а також про БМП-3, які знаходяться на озброєнні РФ. Перевага над машинами, прийнятими на озброєння в 60-х і 70-х роках минулого століття не говорить про перевагу машини «Тур» над сучасними аналогами .

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook