Автоновини

Jaguar збільшив запас ходу електричного кросовера I-Pace

Jaguar збільшив запас ходу електричного кросовера I-Pace
Фото: Jaguar

Компанія Jaguar розробила оновлене програмне забезпечення для електричного кросовера I-Pace, яке дозволило збільшити запас ходу автомобіля, а також підвищити ефективність силової установки. Про це повідомляє прес-служба британської марки.

У новому ПЗ застосували рішення, створені для кросовера I-Pace в особливій модифікації eTrophy. Такі автомобілі беруть участь в однойменній гоночній серії, яка є змаганням підтримки чемпіонату електричних болідів Formula E.

Так, «цивільний» кросовер тепер отримав нові налаштування розподілу тяги між переднім і заднім електромоторами, що дозволило підвищити ефективність в режимі Eco. Крім того, удосконалилася система контролю терморегулювання: інженери збільшили частоту закриття активних лопатей радіатора, що також позитивно позначилося на аеродинаміці автомобіля. Плюс до всього нове ПЗ дозволить рівнем заряду батареї опускатися до більш низьких значень без шкоди їздовим характеристикам.

Нарешті, фахівці допрацювали систему рекуперативного гальмування, а також оптимізували алгоритм попереднього розрахунку запасу ходу. Сертифікований показник максимального пробігу склав колишні 470 км (по циклу WLTP), проте в Jaguar відзначили, що поновлення дозволяють збільшити його приблизно на 20 км в залежності від умов і стилю їзди.

Завантажити нове програмне забезпечення можна у офіційних дилерів «Ягуара». Після установки останньої версії ПЗ більшість подальших оновлень буде доступно «по повітрю» за допомогою технології SOTA.

Jaguar I-Pace укомплектований двома електричними агрегатами, які в сумі видають 400 к. с. і 696 Нм крутного моменту. Автомобіль може прискорюватися до 100 км / год за 4,8 с, а його максимальна швидкість примусово обмежена 200 км на годину. Мотори харчуються від комплекту літій-іонних батарей на 90 кіловат-годин.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook