Автоновини

Відео: реактивний автомобіль подолав швидкісний рубіж в 1000 км / год

Відео: реактивний автомобіль подолав швидкісний рубіж в 1000 км / год
Фото: Bloodhound Land Speed Record

Команда проекту Land Speed Record (LSR) змогла розігнати надзвуковий автомобіль Bloodhound до 1010 км / год під час випробувань в пустелі в ПАР. Відеоролик із заїздом опублікували в YouTube.Команда проекту Land Speed ??Record (LSR) змогла розігнати надзвуковий автомобіль Bloodhound до 1010 км / год під час випробувань в пустелі в ПАР. Відеоролик із заїздом опублікували в YouTube.

Ці тести стали частиною випробувальної програми, в рамках якої фахівці мають намір з’ясувати ступінь аеродинамічного опору, що генерується апаратом в широкому діапазоні швидкостей. Дані приходять з 192 сенсорів, після чого порівнюються з показниками, отриманими методом комп’ютерного моделювання.

На основі цих відомостей будуть оптимізовані розміри і потужність реактивного двигуна, який випустить фінсько-норвезька компанія Nammo для фінальної спроби встановлення абсолютного рекорду швидкості на землі.

На даний момент в рух Bloodhound LSR призводить реактивний двигун Rolls-Royce, який встановлюється на винищувач Eurofighter Typhoon. В якості паливного насоса виступає п’ятилітровий бензиновий агрегат V8 від суперкара Jaguar F-Type R. Сумарна віддача силової установки становить близько 135 тис. кінських сил.

Метою на 2020 рік є перевершити бар’єр в 800 миль на годину (1287 км / г) і встановити абсолютний рекорд швидкості на землі, хоча за початковим задумом проекту Bloodhound повинен розігнатися до 1000 миль на годину (1609 км / г). Нинішній рекорд належить британському військовому льотчику і гонщику Енді Гріну, який в 1997 році розігнався на реактивному автомобілі Thrust SSC до 1230 км на годину.

Відео: реактивний автомобіль подолав швидкісний рубіж в 1000 км / год
Фото: Bloodhound Land Speed Record
Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook