Автоновини

Відео: 1000-потужний трактор потрапив в Книгу рекордів Гіннесса

Відео: 1000-потужний трактор потрапив в Книгу рекордів Гіннесса
Фото: Youtube / Guinness World Records

Британський мотогонщик і телеведучий Гай Мартін встановив світовий рекорд швидкості на 1000-потужному тракторі JCB Fastrac 8000. Апарат потрапив в Книгу рекордів Гіннесса як найшвидший в світі подібний транспортний засіб.

Перший заїзд відбувся ще влітку 2019 року, коли Мартін зміг розігнатися до 166,72 км / год на злітно-посадковій смузі колишньої бази Королівських ВПС в Елвінгтоні (Йоркшир). При цьому досягнення не було занесено в Книгу Гіннесса, так як за умовами організації транспортний засіб повинен зробити два послідовних заїзда в обидві сторони. В якості рекорду зараховується середня швидкість руху в різних напрямках – з урахуванням кута нахилу дороги, вітру та інших умов.

Команда Мартіна повернулася в Елвінгтон 23 жовтня. JCB Fastrac 8000 показав середню швидкість в 217,57 км / год, а максимальний показник склав 247,35 км на годину. Спостерігачі з Книги Гіннесса зафіксували рекорд.

Великий трактор JCB Fastrac 8000 оснащений 7,2-літровим дизельним мотором, що розвиває близько 1000 к. с. і 2500 Нм крутного моменту. Спеціально для рекордного розгону стандартний варіатор замінили шестиступінчастою коробкою передач ZF. Крім того, апарат отримав особливу полегшену кабіну аеродинамічної форми.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook