Автоновини

Volkswagen представив новий Golf

Volkswagen представив новий Golf
Фото: Volkswagen

Volkswagen представив Golf восьмого покоління. Автомобіль побудований на модернізованій версії модульної платформи MQB і оснащується гібридними двигунами нового сімейства.

Зовні новий Golf найпростіше відрізнити від колишнього по передній оптиці. Відтепер наймасовіший автомобіль в історії Volkswagen оснащується тільки світлодіодною оптикою в одному з трьох варіантів. Базовий має вісім діодних елементів і галогенові поворотники. На щабель вище стоїть версія з 11 діодами. А топова модифікація IQ Light – це адаптивна матрична оптика з 22 діодами, яка може навіть вимикати сегменти світового пучка, щоб не засліпувати зустрічних водіїв.

Новий Golf злегка збільшився в розмірах. Машина стала на 3 см довше і на 1,5 см ширше попередниці. При цьому висота зменшилася на 3,5 см. Тепер габаритна довжина хетчбека складає 4824 мм, ширина – 1800 мм, а висота – 1456 міліметрів. Колісна база залишилася колишньою – 2636 міліметрів.

У Європі новий Golf буде пропонуватися аж в 13 модифікаціях. У моторну гамму входить нове сімейство 1,0 і 1,5-літрові турбовані бензинови двигуни TSI, а також новий наддувний дизель TDI робочим об’ємом 1,5 літра, який замінить нинішні 1,6-літрові агрегати. Всі версії можуть поєднуватися як з механічною коробкою передач, так і з роботом DSG.

Крім традиційних дизельних і бензинових двигунів сімейства TDI і TSI будуть пропонуватися ще й версії з комбінованою силовою установкою – замкнутий гібрид eHybrid і підзарядна модифікація GTE.

Крім того, в Європі Golf отримає нове сімейство двигунів eTSI, які представляють собою так звані м’які гібриди з додатковою 48-вольтовою бортовою мережею. У Старому Світі також буде доступна і модифікація TGI, що працює на метані.

До України, ймовірніше, новий Golf буде поставлятися лише з двома моторами. Базовим стане 1,6-літровий атмосферник потужністю 110 к. с., який може поєднуватися як з механічною коробкою передач, так і з шестиступінчастим автоматом. А старшою буде версія з колишнім 1,4-літровим турбомотором TSI потужністю 150 к. с., яка буде працювати в парі виключно з семиступінчастим роботом DSG.

В салоні у нового хетчбека мінімум кнопок і механічних перемикачів. Більшістю обладнання можна керувати за допомогою великого тачскріну медіасистеми. Крім того, автомобіль отримав цифрову приладову панель, яка візуально об’єднана в єдиний блок з дисплеєм, а також амбієнтне підсвічування, у якого може змінюватися колір.

В Європі хетчбек буде пропонуватися в чотирьох фіксованих комплектаціях: Golf, Life, Style і R-Line. Причому дві останні мають однакове оснащення і відрізняються лише пактом зовнішнього стайлінгу.

До України Volkswagen Golf восьмого покоління прибуде приблизно через рік. Однак комплектації і ціни для нашого ринку поки не сформовані.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook