Автоновини Токіо-2019

Перший електрокар Mazda отримав незвичайні двері в стилі RX-8

Перший електрокар Mazda отримав незвичайні двері в стилі RX-8
Фото: Motor1 / Mazda

Компанія Mazda представила прототип електричного кросовера MX-30, серійна версія якого стане першим масовим «зеленим» автомобілем в історії японської марки. Прем’єра новинки відбулася в рамках Токійського автосалону.

Габаритна довжина кросовера склала 4395 мм, ширина – 1795 мм, а висота – 1570 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 2655 міліметрам.

Відмінною особливістю кросовера стали невеликі задньопетельні двері, що відкриваються проти напрямку руху. Зокрема, таке рішення використовувалося на спорткарі RX-8, який японці випускали з 2003 по 2012 рік. Зовнішність Mazda MX-30 стала подальшим розвитком фірмової дизайнерської філософії Kodo. Плюс до всього деякі стилістичні рішення запозичать у сімейства Mazda3 нового покоління.

Електрична система e-Skyactiv складається з агрегату, що видає 105 кВт (143 к. с.) і 265 Нм крутного моменту. Електромотор живить блок літій-іонних акумуляторів на 35,5 кВт · год, який дозволяє проїхати без підзарядки до 200 кілометрів. За допомогою спеціальної системи поповнити запас батарей з 0% до 80% можна за 30-40 хвилин.

Під електричну силову установку адаптували фірмову систему контролю тяги G-Vectoring, яка може при необхідності зменшувати крутний момент для збільшення навантаження на передню вісь. В такому випадку збільшується пляма контакту шин, що дозволяє проходити повороти з меншими креном.

За попередніми даними, прийом замовлень на серійний MX-30 почнеться влітку наступного року, а перші автомобілі доберуться до європейських покупців на початку 2021 року.

Варто відзначити, що раніше у «Мазди» вже був власний електромобіль. У 2012 році японська марка випустила «зелену» версію електричного хетчбека Demio (Mazda2), однак вона вийшла обмеженим тиражем в 100 екземплярів і була доступна виключно в лізинг для корпоративних клієнтів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook