Автоновини

Спорткар Aston Martin Vantage позбувся даху

Спорткар Aston Martin Vantage позбувся даху
Фото: Aston Martin

Компанія Aston Martin розсекретила родстер Vantage. Офіційна прем’єра автомобіля з тканинним дахом відбудеться до кінця нинішнього року. Продажі новинки почнуться навесні 2020 року. Основним конкурентом машини називається Porsche 911 Cabriolet.

Крім забираємого даху дизайн родстера повністю повторює однойменний купе. Установка знімного верху, швидше за все, вплине на масу автомобіля і його динамічні показники. Однак всі технічні подробиці родстера Vantage поки тримаються в секреті. Стандартна версія купе важить 1530 кг і розганяється до сотні за 3,5 секунди. Максимальна швидкість – 315 кілометрів.

Спорткар Aston Martin Vantage позбувся даху

За неофіційними даними, родстер отримає чотирилітровий твін-турбо «вісімку», розроблену Mercedes-AMG. Раніше цей двигун поповнив моторну гамму купе DB11. Потужність агрегату становить 510 кінських сил. Двигун буде працювати в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач фірми ZF.

Автомобіль виконаний в стилістиці моделей британської марки, а також отримав деякі елементи від трекового гіперкара Vulcan. В основу Aston Martin Vantage лягла укорочена версія алюмінієвої архітектури, яка дебютувала на суперкарі D11.

Спорткар Aston Martin Vantage позбувся даху

Цей же двигун буде встановлюватися на перший серійний кросовер Aston Martin під назвою DBX, прем’єра якого відбудеться в грудні 2019 року. При цьому на автомобілі віддача агрегату зросте з 510 к. с. і 675 Нм крутного моменту до 550 кінських сил і 700 ньютон-метрів. Таким чином, мотор новинки стане найпотужнішим двигуном V8 в історії британської марки.

У компанії відзначили, що максимальна швидкість Aston Martin DBX перевищить 290 км на годину. Швидкість проходження поворотів буде порівнянна з моделлю Vantage, а гальмівні характеристики перевершать показники флагманського суперкара DBS Superleggera.

Спорткар Aston Martin Vantage позбувся даху

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook