Автоновини

Джеремі Кларксон назвав Bentley Continental «найкращим народним автомобілем»

Джеремі Кларксон назвав Bentley Continental «найкращим народним автомобілем»
Фото: Bentley

Знаменитий британський журналіст Джеремі Кларксон вибрав кращі автомобілі 2019 року. Співведучий шоу The Grand Tour назвав «найкращим суперкаром року» Ferrari 488 Pista, а «народним автомобілем», на його думку, є Bentley Continental GT V8. Нагороди присудили в рамках щорічної премії англійського таблоїда The Sun.

Кларксон зазначив, що марка Bentley належить концерну Volkswagen, назва якого дослівно перекладається як «народний автомобіль». «По-друге, там, де я живу, все люди мають власні гелікоптери, тому Bentley можна назвати машиною для народу. Під час своїх оглядів я постійно злегка дивуюся, як дешево коштують ці машини в порівнянні з тим, як я міг би припустити», – зазначив журналіст.

Bentley Continental GT V8 третього покоління оснащений чотирилітровою «вісімкою» з двома турбінами, що розвиває 500 к. с. і 770 Нм крутного моменту. Купе здатне набирати першу “сотню” за 4,0 с, а кабріолет розганяється до 100 км / год на одну секунду повільніше. Максимальна швидкість обох версій становить 318 км на годину. У Великобританії ціни на Bentley Continental GT V8 стартують з позначки 148 тис. фунтів стерлінгів.

Що стосується Ferrari 488 Pista, то Кларксон назвав його «просто неймовірним автомобілем, який як на трасі, так і на звичайній дорозі поводиться як ніякий інший суперкар». Італійський автомобіль оснащений 3,9-літровим твін-турбо V8, який кілька разів ставав переможцем конкурсу «Міжнародний двигун року».

Мотор Ferrari 488 Pista видає 720 кл. с. і 770 Нм крутного моменту, що дозволяє купе набирати “сотню” за 2,85 с, а його максимальна швидкість складає 340 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook