Автоновини

Geely побудує завод для виробництва літаючих автомобілів

Geely побудує завод для виробництва літаючих автомобілів

Компанія Geely прийняла рішення побудувати завод, на якому будуть збирати літаючі автомобілі Terrafugia. Як повідомляє прес-служба китайського бренду, підприємство буде розташовано в місті Ухань провінції Хубей. Будівництво заводу розпочнеться 30 жовтня 2019 року. На даний момент концерн проводить відкритий тендер з пошуку підрядників для будівництва.

Загальна площа забудови складе близько 182 504 кв. метрів. Очікується, що будівництво заводу займе близько 12 місяців. Після закінчення робіт автомобіль Terrafugia буде локалізовано до кінця 2020 року. Однак точна дата виходу новинки на ринок і її роздрібна вартість поки офіційно не розголошуються.

«Очікується, що в майбутньому продукція компанії Taili Flying Motors буде доступна як на локальному, так і на зарубіжних ринках», – розповіли в Geely.

Компанія Terrafugia, яку в 2017 році придбала Geely, є одним з найбільш знаменитих розробників апаратів, які прийнято називати «літаючими автомобілями». У 2006 році американський стартап почав розробку моделі Transition – надлегкого двомісного літака зі складними крилами, що перетворюється на землі в передньопривідний автомобіль.

Перший політ Transition здійснив у 2009 році. Апарат з вантажопідйомністю до 200 кг здатний пересуватися в повітрі зі швидкістю 185 км на годину. При цьому дальність польоту склала 740 км. Перебуваючи на землі, транспортний засіб здатний розганятися до 105 км /г.

У 2013 році компанія Terrafugia анонсувала розробку літаючого автомобіля нового покоління під назвою TF-X. Такий апарат отримає гібридну силову установку, до складу якої увійдуть два 600-потужних електромотори і двигун внутрішнього згоряння потужністю 300 кінських сил. Швидкість і дальність польоту складуть приблизно 320 км / год і 800 км відповідно.

Terrafugia TF-X буде мати складні крила, чотири посадочних місця, функцію вертикального зльоту і посадки, а також систему автоматичного управління. Передбачається, що робочий прототип буде готовий не раніше 2020-2022 років. Вартість апарату складе близько 300 000 доларів.

На даний момент відразу кілька компаній займаються розробкою літаючих машин. У 2017 році транспортний засіб було представлено словацькою компанією AeroMobil. Розробка цієї машини йшла на протязі 25 років. На даний момент новинка вже доступна для попереднього замовлення. Ціни на машину складають від 1,2 до 1,5 млн євро. Крім цього, на початку 2017 року в Нідерландах в продаж надійшов перший у світі серійний літаючий автомобіль. Модель під назвою PAL-V Libertу обійдеться в суму від 499 тис. євро.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook