Автоновини

Hyundai приєднається до гонки розробників літаючого таксі

Hyundai приєднається до гонки розробників літаючого таксі

Компанія Hyundai оголосила про створення нового підрозділу, який займеться розробкою міського повітряного транспорту. Його виконавчим віце-президентом стане Шин Чжевон, який раніше близько 30 років займався авіаційними дослідженнями в NASA.

За час своєї роботи в NASA Шин Чжевон курирував напрямок із загальним бюджетом в 725 млн доларів. Він взяв участь в проекті розробки надзвукового безшумного літака X-plane, електричного літака, безпілотного літального апарату системи управління рухом та міського повітряного транспорту.

«Новий підрозділ Hyundai буде розробляти базові технології, які зроблять компанію лідером ринку міського повітряного транспорту. Згідно з прогнозами, його обсяг в найближчі 20 років досягне 1,5 трлн доларів США», – підкреслив Чжевон.

У Hyundai відзначили, що міський сервіс повітряного таксі в майбутньому стане однією з найважливіших транспортних систем, яка дозволить знизити навантаження на дорожню мережу в найбільших містах світу.

На даний момент розробкою літальних апаратів, що потрапляють під категорію літаючих таксі, займаються компанії Audi у співпраці з Airbus, Daimler в партнерстві Volocopter, а також китайська Geely разом з Terrafugia.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook