Автоновини

Відео: гіперкар за 2 млн доларів розбили на краш-тесті

Відео: гіперкар за 2 млн доларів розбили на краш-тесті
Фото: Rimac

Хорватська компанія Rimac працює над омологацією електричного гіперкара C_Two, який підганяють під міжнародні вимоги по міцності, надійності та безпеці, щоб автомобілю дозволили їздити по дорогах загального користування. Нещодавно розробники провели серію з п’яти різних краш-тестів, в рамках яких розбили один з експериментальних прототипів.

Спочатку фахівці застосували комп’ютерне моделювання для імітації різних аварій. Потім вони перевірили на міцність окремі компоненти, а після – провели вже справжній краш-тест. У Rimac відзначили, що повний процес омологації може зайняти від трьох до чотирьох років.

Нагадаємо, електричний гіперкар C_Two з карбоновою конструкцією був представлений в березні 2018 року на Женевському автосалоні. Новинка отримала по електричному двигуну на кожній осі, які в сумі видають 1914 к. с. і 2300 Нм крутного моменту. Агрегати, що працюють в парі зі спеціальною одноступінчастою передачею, дозволяють автомобілю прискорюватися з місця до 100 км / год за 1,85 секунди. Максимальна швидкість – 415 км на годину. Всього буде випущено 150 таких автомобілів, вартість кожного з яких складе 2,1 млн доларів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook