Автоновини Франкфурт-2019

Перший електрокар Cupra отримав три мотори і ефектний дизайн

Перший електрокар Cupra отримав три мотори і ефектний дизайн
Фото: Autocar

Іспанська Cupra, яка з недавнього часу більше не є підрозділом марки Seat, представила свій концепт під назвою Tavascan. Таке найменування прототип електричного кросовера отримав на честь гірськолижного курорту в Каталонії недалеко від французького кордону.

Публічний дебют новинки відбувся на автосалоні у Франкфурті. В майбутньому іспанці, які тепер стали окремим брендом, обіцяють представити і серійну версію автомобіля.

Автомобіль побудований на новій платформі MEB, яка є розробкою Volkswagen виключно для екологічно чистих машин. До складу силової установки Tavascan увійшли відразу три електромотори, один з яких розташувався на задній осі і два – на передній. Сумарна потужність машини становить 306 кінських сил. Кросовер може розганятися до «сотні» за 6,5 с, а його максимальний заявлений запас ходу складає 450 кілометрів.

Концепт отримав велику решітку радіатора, висувні ручки, підсвічуєтмий логотип, незграбні блоки світлодіодних денних ходових вогнів, а також 22-дюймові колісні диски. В салоні машини з обробкою шкірою, карбоном і алькантарою встановили два великих дисплея. Один монітор діагоналлю 12,3 дюйма являє собою повністю цифрову приладову панель, праворуч від якої розташований 13-дюймовий екран мультимедійного комплексу.

Раніше Cupra представила концептуальний купе-кросовер Formentor, показаний навесні на Женевському автосалоні. Автомобіль оснастили гібридною силовою установкою з можливістю підзарядки батарей від електромережі, до складу якої увійшли бензиновий турбомотор, електричний двигун, комплект батарей і роботизована коробка передач з двома зчепленнями. Сумарна віддача агрегатів склала 250 кінських сил. Виключно на електричній тязі автомобіль здатний проїхати до 50 кілометрів. У планах компанії представити ще дві гібридні моделі в наступному році. Однак всі подробиці про них поки тримаються в секреті.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook