Автоновини

Euro NCAP провів краш-тести семи новинок автопрому

Euro NCAP провів краш-тести семи новинок автопрому
Фото: Euro NCAP

Незалежний європейський комітет Euro NCAP випробував дев’ять новинок світового автопрому: Audi A1, BMW Z4, Ford Focus, Mercedes-Benz CLA, Mercedes-Benz EQC, Skoda Kamiq і SsangYong Korando. За результатами краш-тестів всі автомобілі, що брали участь у випробуваннях, набрали п’ять зірок безпеки.

Безпека водія та дорослих пасажирів Audi A1 оцінили в 95%, дітей – в 85%, пішоходів – в 73%, а роботу електронних допоміжних систем – в 80%. Нарікання фахівців викликала низька захищеність грудної клітини переднього пасажира при лобовому зіткненні. Для пішоходів найбільшу небезпеку становлять бічні стійки автомобіля. Експерти відзначили хорошу роботу системи утримання машини в смузі руху.

Ще один хетчбек Ford Focus отримав схожі з Audi A1 оцінки. У американській моделі трохи вище бал за захист водія і дорослих пасажирів (96%) і безпеку дітей (80%). При цьому за роботу систем безпеки і захист пішоходів автомобіль отримав практично нижчу оцінку (75% і 72%).

Mercedes-Benz CLA за безпеку дорослих отримав 96%, дітей – 91%, пішоходів – 91%, а за електронні системи заробив 75%. Автомобіль з успіхом пройшов практично всі краш-тести, але при цьому фахівці виявили можливість отримання травм грудей при лобовому зіткненні з деформованою перешкодою.

Найвищий бал також був присуджений Mercedes-Benz EQC. За безпеку дорослих кросовер отримав 96%, дітей – 90%, інших учасників руху – 75%, а електронним «помічникам» також поставили 75%. При лобовому зіткненні існує ризик отримання травми грудної клітини у пасажира. Фахівці відзначили хорошу роботу практично всіх допоміжних систем, лише ефективність роботи функції утримання автомобіля в займаної смузі оцінили як низьку.

Єдиний кабріолет, який брав участь у випробуваннях (BMW Z4), отримав підсумкові п’ять зірок в рейтингу. На високу оцінку вплинув надійний захист водія і пасажирів (97%). При цьому експерти відзначили невелику ймовірність травми грудей у ??водія при лобовому ударі. За захист пасажирів-дітей німецький пікап отримав 87% від максимально можливої ??кількості балів. Роботу електронних систем безпеки Euro NCAP оцінив в 76%. Безпека пішоходів – в 91%.

Skoda Kamiq за безпеку дорослих отримала 96%, дітей – 85%, інших учасників руху – 80%, а електронним «помічникам» поставили 76%. Фахівці відзначили хорошу роботу практично всіх допоміжних систем, лише ефективність роботи системи контролю швидкості оцінили як низьку.

Кросовер SsangYong Korando також заслужив п’ять зірок в краш-тестах. У цій моделі підсумкові оцінки трохи нижче, ніж у інших учасників тестів. Так, за захист водія і дорослих пасажирів модель отримала 88%, за безпеку дітей – 85%. За роботу систем безпеки і захист пішоходів автомобіль отримав 74% і 68%.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook