Автоновини

Універсал і кросовер Kia Ceed стали підключаємими гібридами

Універсал і кросовер Kia Ceed стали підключаємими гібридами
Фото: Kia

Компанія Kia представила нові модифікації універсалу Ceed SW і кросовера XCeed, які отримали гібридну силову установку з можливістю підзарядки акумуляторів від побутової електромережі. Європейські продажі автомобілів стартують на початку 2020 року.

До складу силової установки Ceed SW PHEV і XCeed PHEV увійшов 1,6-літровий бензиновий двигун, 44,5-кіловатний електромотор, а також блок літій-іонних батарей на 8,9 кВт · год, розташований за задніми сидіннями поруч з паливним баком на 37 літрів. В сумі агрегати розвивають 141 к. с. і 250 Нм крутного моменту. Трансмісія – шестиступінчастий «робот» з двома зчепленнями.

Універсал Kia Ceed SW PHEV здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 10,8 с, а кросовер XCeed PHEV – за 11 секунд. Обидва автомобілі можуть проїхати виключно на електричній тязі до 60 кілометрів.

Універсал і кросовер Kia Ceed стали підключаємими гібридами

Для зниження витрати енергії з’явився спеціальний режим «Тільки водій» (Driver only), при активації якого системи обігріву, вентиляції та охолодження стають орієнтованими тільки на того, хто знаходиться за кермом.

Універсал і кросовер в стандартному оснащенні мають інформаційно-розважальний комплекс з восьмидюймовим сенсорним дисплеєм, а як опція доступна мультимедійна система з 10,25-дюймовим монітором і навігатором, а також повністю цифрова приладова панель діагоналлю 12,3 дюйма.

Нагадаємо, стандартний Kia XCeed був представлений в червні 2019 року. Від інших представників нинішнього сімейства Kia Ceed новинка відрізняється зовсім іншою передньою частиною кузова із зміненими головними фарами, решіткою радіатора іншої форми, а також іншим бампером.

Універсал і кросовер Kia Ceed стали підключаємими гібридами

Kia XCeed розділив моторну гамму двигунів зі звичайним хетчбеком і універсалом, в лінійку яких в Європі входить наддувний трициліндровий бензиновий агрегат об’ємом 1 літр і потужністю 120 к. с., а також наддувна 1,4-літрова «четвірка», що видає 140 кінських сил. Крім того, доступний наддувний агрегат об’ємом 1,6 л від Ceed GT і ProCeed GT, який розвиває 204 сили і 265 Нм крутного моменту.

Що стосується дизелів, то серед них 1,6-літрові мотори потужністю 115 сил (280 Нм) і 136 сил (320 Нм). Трансмісії – шестиступінчаста “механіка” або семидіапазонний «робот» з двома зчепленнями. Привід – виключно на передні колеса.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook