Автоновини

Volkswagen розповів про свій новий електрокар

Volkswagen розповів про свій новий електрокар
Фото: Volkswagen

Компанія Volkswagen підтвердила, що прем’єра нового електрокара під назвою ID.3 відбудеться на автосалоні у Франкфурті у вересні. Світові продажі екологічно чистого хетчбека почнуться на початку наступного року. На даний момент будь-який бажаючий вже може залишити попереднє замовлення на новинку, заплативши 1000 євро.

Як розповів представник німецької компанії, перша партія автомобілів буде випущена обмеженим тиражем в 30 000 примірників. При цьому на даний момент на машину залишено вже близько 27 000 попередніх заявок. Остаточна ціна на ID.3 поки невідома. За словами представників Volkswagen, вартість базової версії складе близько 30 000 євро.

Електричний хетчбек ID.3 стане першою моделлю Volkswagen, на якій буде продемонстрований новий логотип бренду. Нова емблема стане плоскою, на манер емблем на старих Beetle. У самій компанії стверджують, що логотип бренду стане більш «простим і світлим». Вперше нова емблема Volkswagen буде також продемонстровано публіці на мотор-шоу у Франкфурті.

Volkswagen ID.3 побудують на модульній платформі MEB, створеної спеціально для автомобілів з «зеленими» силовими установками. За розмірами новинка буде порівнянна з «Гольфом». Дизайн машини практично не буде відрізнятися від однойменного концепту, представленого раніше. У салоні електрокара з’явиться великий сенсорний дисплей інформаційно-розважального комплексу, а також цифрова приладова панель прямо на рульовій колонці.

Volkswagen розповів про свій новий електрокар

Технічні характеристики автомобіля поки невідомі. За неофіційними даними, хетчбек укомплектують 170-потужним електромотором, що приводить в рух задню вісь. Новинка буде доступна з акумуляторами на 48, 55 і 62 кВт · год, які дозволять проїжджати без підзарядки 330, 420 і 550 км відповідно.

Слідом за компактним електричним хетчбеком Volkswagen випустить кросовер, мінівен і, можливо, флагманський седан, який стане ідеологічним наступником моделі Phaeton. Крім того, не виключена поява електричного позашляховика. Всього до 2025 року німці планують запустити в серію понад 20 автомобілів з електричними силовими установками.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook