Автоновини Франкфурт-2019

BMW покрила новий X6 самою чорною в світі речовиною

BMW покрила новий X6 самою чорною в світі речовиною
Фото: BMW

Компанія BMW представила спеціальну версію кросовера X6 нового покоління, розроблену спільно з британською фірмою Surrey NanoSystems. На кузов автомобіля нанесли спеціальну субстанцію під назвою Vantablack, яка є самою чорною з відомих в світі речовин.

Vantablack – особлива субстанція, що складається з вуглецевих нанотрубок, яка поглинає до 99,965% всього видимого оком світла, мікрохвиль і радіохвиль. Речовина, яка розроблена Національною фізичною лабораторією Великобританії (NPL) і Surrey NanoSystems, вперше була представлена на авіасалоні в Фарнборо влітку 2014 року.

Через практично повню відсутность відбитого світла людське око сприймає пофарбований в Vantablack предмет не як щось матеріальне, а як провал в бездонну порожнечу. Показаний на фотографіях кросовер BMW X6 виглядає так, як ніби повністю позбавлений обрисів кузова.

Разом з цим автомобілем у Франкфурті дебютує звичайний BMW X6 третього покоління, українські продажі якого почнуться в листопаді 2019 року. Базовим двигуном стане трилітровий шестициліндровий дизель потужністю 265 кінських сил. Крім того, покупцям запропонують автомобіль з мотором такого ж обсягу, але з чотирма турбінами, який видає 400 кінських сил.

Бензинова лінійка представлена «шісткою» робочим об’ємом три літри і потужністю 340 сил. Нарешті, топова версія кросовера оснащується 4,4-літровим 530-потужним твін-турбомотором, який дозволяє автомобілю набирати першу “сотню” за 4,1 секунди.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook