Автоновини

Перший електрокар Porsche встановив рекорд «Нюрбургринга»

Перший електрокар Porsche встановив рекорд «Нюрбургринга»
Фото: Porsche

Прототип першого серійного електрокара Porsche – Taycan – встановив новий рекорд «Північної петлі» «Нюрбургринга» серед чотирьохдверних електрокарів. Як повідомляє прес-служба німецького бренду, автомобіль зміг подолати 20,6-кілометрову ділянку за 7:42. За кермом Taycan знаходився тест-пілот Porsche Ларс Керн.

Екологічно чистий спорткар Porsche комплектується двома електричними моторами – по одному на передній і задній осі. Агрегати, сумарна віддача яких становить 600 к. с., працюють разом з бортовою 800-вольтовою системою. Електрокар може прискорюватися з місця до 100 км / год за 3,5 с, а прискорення з нуля до 200 км / год займає менше 10 секунд. Запасу акумуляторів вистачить приблизно на 500 км шляху без підзарядки.

Товарний електрокар зовні практично не буде відрізнятися від концепту Mission E, представленого в 2016 році на мотор-шоу в Парижі. При цьому серійний автомобіль отримає стандартні задні двері замість задньопетельних, а також обзаведеться злегка зміненим аеродинамічним обвісом. Що стосується інтер’єру, то в салоні у Porsche Taycan буде мінімум чотири великих дисплея, в тому числі повністю цифрова приладова панель, а також сенсорний екран на центральній консолі.

Маса Taycan Turbo складе 2095 кілограмів. Офіційна прем’єра електромобіля Porsche Taycan відбудеться 4 вересня – новинку покажуть одночасно на трьох заходах в Китаї, Німеччині та Канаді.

Абсолютний рекорд «Північної петлі» «Нюрбургринга» серед всіх електричних автомобілів належить гоночному Volkswagen ID. R. Під управлінням французького пілота Ромена Дюма машина пройшла німецьку трасу за 6 хв. і 5,336 секунди.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook