Автоновини

Названа дата початку виробництва нового кросовера Tesla

Названа дата початку виробництва нового кросовера Tesla
Фото: Tesla

Компанія Tesla визначилася з місцем виробництва свого нового електричного кросовера Model Y. Збірка автомобіля почнеться у вересні 2020 року на заводі в Каліфорнії, повідомляє Paultan.

Пізніше випуск компактних кросоверів Tesla налагодять на новому підприємстві в Китаї, яке отримає назву Gigafactory 3.

Офіційна прем’єра новинки відбулася в середині березня в дизайн-студії американського бренду в Лос-Анджелесі. Кросовер запозичив вже наявне шасі від Tesla Model 3. Model Y отримала два електромотора і пропонується з комплектами акумуляторів різної ємності. Розгін до «сотні» у автомобіля займає 3,5 сек. (топова версія Performance). Запас ходу складає 480 км (у версії Long Range). Максимальна швидкість – 240 км на годину.

Дизайн моделі нагадує Model 3. Кросовер отримав традиційні бічні дзеркала замість камер. Також інженери Tesla вирішили відмовитися від використання фірмових задніх дверей, які в компанії називають «крилами сокола». За словами Ілона Маска, таке рішення ускладнює процес виробництва автомобіля. Коефіцієнт аеродинамічного опору – 0,32. Кросовер отримав короткий передній звис і панорамний дах.

Крім стандартної версії кросовер запропонують в семимістному виконанні. У салоні автомобіля встановлений великий 15-дюймовий сенсорний дисплей, який відповідає за управління більшості функцій Model Y. Водієві доступні передові системи безпеки і система безпілотного керування автомобілем.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook