Автоновини

Відео: 600-потужний Jaguar XE ставить новий рекорд «Нюрбургринга»

Відео: 600-потужний Jaguar XE ставить новий рекорд «Нюрбургринга»
Фото: Jaguar Land Rover

Найпотужніший і найшвидший серійний автомобіль у історії компанії Jaguar – суперседан XE SV Project 8 – встановив новий рекорд «Північної петлі» «Нюрбургринга» серед серійних автомобілів з чотирма дверима. «Заряджена» модифікація найменшої моделі британської марки проїхала коло по «Нордшляйфе» за 7 хвилин і 18,361 секунди. Ролик заїзду розмістили на офіційному YouTube-каналі британської марки.

Таким чином, XE SV Project 8 побив власний рекорд, який був встановлений в 2017 році. За кермом седана знаходився пілот Вінсент Радермекер. Jaguar XE SV Project 8 оснащений п’ятилітровою компресорною «вісімкою» від суперкара F-Type SVR, віддача якої підвищилася з 575 до 600 кінських сил. Крутний момент залишився тим самим – 700 ньютон-метрів.

Суперседан здатний розганятися з місця до 100 км / год за 3,7 секунди, а його максимальна швидкість перевищує 320 км на годину. Двигун працює разом з системою повного приводу і спеціально налаштованою восьмиступінчастою автоматичною коробкою.

У квітні нинішнього року суперседан Jaguar XE SV Project 8 встановив рекорд автодрому «Дубай». Автомобілем керував інженер і тест-пілот Jaguar Land Rover Хаві Барріо Дуато, який зміг пройти 5,39-кілометровий трек за 2 хвилини і 18,81 секунди.

У минулому році компанія Jaguar модернізувала седан XE SV Project 8. Інженери британської марки використовували нові сайлентблоки і більш жорсткі пружини в підвісці, а також посилені кріплення двигуна. Плюс до всього на седані використовували модернізовані гальмівні механізми, що забезпечують «покращене почуття педалі». За словами розробників, дані зміни істотно поліпшили керованість автомобіля.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook