Автоновини

Компанії Volvo Cars та Uber представляють безпілотний серійний автомобіль

Компанії Volvo Cars та Uber представляють безпілотний серійний автомобіль
Фото: Volvo Cars

Сьогодні компанія Volvo Cars, лідер із автомобільної безпеки, та компанія Uber, новатор в індустрії пасажирських перевезень, представляють спільну розробку – безпілотний серійний автомобіль, який стане наступним кроком у стратегічному партнерстві двох компаній.

У 2016 році компанії Uber та Volvo Cars уклали спільну угоду про проектування та розробили декілька прототипів, намагаючись разом прискорити розвиток безпілотних автомобілів. Представлений сьогодні позашляховик Volvo XC90 – перший серійний автомобіль, який не потребує водія із системою автоматичного керування Uber.

Компанії Volvo Cars та Uber представляють безпілотний серійний автомобіль

У позашляховику Volvo XC90 налаштування безпеки встановлюються за допомогою ключа. Це дозволяє компанії Uber з легкістю встановити систему автоматичного керування. Тому у майбутньому може стати доступною окрема послуга Uber із сумісним використанням безпілотних автомобілів пасажирами.

До найважливіших функцій безпілотного серійного автомобіля компанії Volvo Cars входять резервні системи керування та гальмування, а також резервне джерело енергії для акумулятора. Якщо будь-яка з основних систем не спрацює, резервні системи відразу відреагують та зупинять автомобіль.

Окрім резервних систем Volvo, в автомобіль вбудований ряд сенсорів, що гарантують безпечне функціонування системи автоматичного керування Uber та благополучне переміщення містом.

Компанії Volvo Cars та Uber представляють безпілотний серійний автомобіль

Система автоматичного керування Uber у поєднанні з автомобільною платформою Volvo у майбутньому зможе забезпечити надійне та безпечне переміщення пасажирів, що не потребуватиме спеціально навченого працівника компанії Uber, який повинен керувати автомобілем та контролювати його переміщення у зонах, призначених та придатних для безпілотних автомобілів.

Представлений сьогодні автономний безпілотний серійний автомобіль, виготовлений в рамках комерційної угоди, укладеної між компаніями Volvo Cars і Uber у 2016 році, стане першим серед десятків тисяч автомобілів, які будуть використовуватись компанією Uber у найближчі роки як база для встановлення систем автоматичного керування.

«Ми віримо, що безпілотні технології дозволять нам удосконалити безпеку під час руху, оскільки вона є ключовою вимогою для нашої компанії», – заявив президент та генеральний директор Volvo Cars Хокан Самуельссон. – «Ми очікуємо, що до 2025 року третина автомобілів, які ми продаємо, буде повністю безпілотна. Угода з компанією Uber лише підкреслює наше прагнення бути тим постачальником, якого обиратимуть провідні світові компанії та лідери індустрії пасажирських перевезень».

Компанії Volvo Cars та Uber представляють безпілотний серійний автомобіль

«Тісне співробітництво з такими компаніями, як Volvo, – ключова умова створення парку автомобілів, до якого входитиме потрібна кількість безпечних безпілотних автомобілів», – сказав керівник групи розробки передових технологій Uber Ерік Мейгофер. – «Репутація Volvo вже давно збудована на засадах безпеки, що лежить в основі й нової серійної безпілотної автомобільної бази. У поєднанні з нашою технологією автоматичного керування, цей автомобіль стане ключовим інгредієнтом в асортименті безпілотних продуктів Uber».

Компанія Volvo Cars планує використовувати схожий концепт безпілотної автомобільної бази для створення майбутніх безпілотних автомобілів на початку 2020 років. Ці технології, які будуть використані у наступному поколінні моделей Volvo на базі архітектури SPA2, включатимуть додаткові функції. Вони дозволятимуть безпілотному автомобілю переміщатися без нагляду у чітко відведених для цього зонах, таких як шосе та кільцеві дороги.

Компанії Volvo Cars та Uber представляють безпілотний серійний автомобіль

Компанія Volvo Cars вірить, що автомобілі з системою автономного керування можуть потенційно зробити рух безпечним для всього суспільства тоді, коли всі автомобілі будуть безпілотні. Але поки це не так, дана технологія робить досвід керування легшим – водію більше не потрібно виконувати такі рутинні завдання, як гальмування та старт із місця у заторах.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook