Автоновини

Aston Martin DBS присвятили піввіковому ювілею фільма про Джеймса Бонда

Aston Martin DBS присвятили піввіковому ювілею фільма про Джеймса Бонда
Фото: Aston Martin

Компанія Aston Martin випустила спеціальну версію суперкара DBS Superleggera. Новинку присвятили шостому за рахунком фільму про Джеймса Бонда «На секретній службі Її Величності», який вийшов на екрани в 1969 році.

Як і оригінальний Aston Martin DBS 50-річної давності, на якому їздив персонаж Джорджа Лезенбі, новинка отримала кузов кольору Olive Green. Крім того, купе має унікальну радіаторну решітку в стилі класичного DBS. Плюс до всього новинку можна відрізнити від стандартного суперкара по особливим колісним дискам і ексклюзивному карбоновому обвісу.

Салон оброблений сірою алькантарою і шкірою чорного кольору. В оформленні сидінь, ящика рукавички і центральної консолі застосували контрастну червону прострочку.

Aston Martin DBS Superleggara оснащений 5,2-літровим двигуном V12 з двома турбінами, що розвиває 725 к. с. і 900 Нм крутного моменту. Мотор працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Агрегат дозволяє суперкару прискорюватися з місця до «сотні» за 3,4 сек., а його максимальна швидкість складає 339 км на годину.

Раніше повідомлялося, що Aston Martin розпочав випуск сучасної версії класичного спорткара DB5, який в 1964 році вперше знявся в третьому фільмі про Джеймса Бонда «Голдфінгер». Новинку розробили разом з фахівцями кінокомпанії EON Productions. Автомобіль оснастили репліками спеціальних шпигунських пристроїв – системою димової завіси, заднім куленепробивним екраном, кріпленнями номерних знаків, що повертаються і здвоєними передніми кулеметами.

Збірка буде здійснюватися на підприємстві в британському Ньюпорт-Пагнелл. Всього буде випущено 25 таких автомобілів, вартість кожного з яких складе 2,75 млн фунтів стерлінгів (без урахування податків). Перші спорткари доберуться до клієнтів в 2020 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook