Автоновини

У Німеччині випробували літаюче таксі

У Німеччині випробували літаюче таксі
Фото: YouTube

Німецька компанія Lilium почала тестувати своє літаюче таксі під назвою Lilium Jet. П’ятимісний транспортний засіб оснащено 36 електромоторами і системою безпілотного керування, повідомляє Spiegel. Апарат з можливістю вертикального зльоту і посадки важить близько 1500 кг і може літати зі швидкістю до 300 км на годину.

У компанії стверджують, що використання Lilium Jet почнеться в 2025 році. На даний момент вже ведуться переговори з владою різних німецьких міст. Також в планах німців отримати схвалення Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA).

«Lilium Jet вийде дешевше, ніж вертоліт. Він споживає мінімальну кількість енергії», – розповів співзасновник компанії Деніел Віганд. За його словами, вони також зараз ведуть розробку власної платформи для бронювання транспортних засобів.

На даний момент розробку літаючих автомобілів ведуть відразу кілька десятків компаній з усього світу. Наприклад, над подібним проектом працюють Airbus і фірма Boeing. Плюс до всього службу «повітряного таксі» збирається запустити фірма Uber, спеціальну диспетчерську службу для якої створить NASA, а в Дубаї вже йдуть випробування подібного сервісу з апаратами від німецького стартапу Volocopter. Нарешті, над літаючим автомобілем працює Toyota, яка представить вже готову модель в 2020 році на Олімпіаді в Токіо.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook