Автоновини

Volkswagen втратив 30 мільярдів євро через «дизельгейт»

Загальні фінансові втрати концерну Volkswagen, пов’язані з так званим «дизельним скандалом», склали близько 30 мільярдів євро. Про це з посиланням на фінансового директора німецького автовиробника Франка Віттера повідомляє Reuters.

Так, тільки в першому кварталі 2019 року Volkswagen витратив на різні юридичні витрати близько одного мільярда євро. Велика частина коштів була пущена на врегулювання наслідків «дизельгейта» в США. Крім того, в Німеччині щодо Volkswagen ведеться близько 60 тис. судових процесів.

Наприклад, влітку 2018 року суд Брауншвейга зобов’язав концерн виплатити штраф розміром в один мільярд євро у зв’язку з маніпуляціями показників про кількість шкідливих викидів. При цьому Volkswagen дане рішення оскаржувати не став.

Скандал навколо Volkswagen, пов’язаний з навмисним заниженням рівня шкідливих викидів у дизельних моторів, спалахнув восени 2015 року. Для німецького концерну ситуація з «Дизельгейтом» обернулася величезними штрафами, відставкою керівництва і багатомільйонними відгуками машин по всьому світу. Розслідування навколо дизельного скандалу VW тривають досі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook