Автоновини

Карлосу Гону пред’явили нові звинувачення

Прокуратура Токіо пред’явила нове звинувачення колишньому голові альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлосу Гону, повідомляє NHK. Правоохоронні органи підозрюють топ-менеджера в привласненні коштів концерну Nissan. Прокуратура вважає, що Гон використовуючи шахрайську схему викрав майже 5 млн. доларів.

У свою чергу, Гон повністю відкидає всі пред’явлені йому звинувачення. На допитах він використовує своє право на мовчання. Нове звинувачення було висунуто напередодні закінчення терміну арешту Карлоса Гона. Його адвокати збираються сьогодні клопотати про його звільнення під заставу.

Колишній глава альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон був затриманий 19 листопада 2018 року. Поліція Японії підозрює його в ухилянні від податків. За її даними, для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

Карлос Гон був відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co. 22 листопада. Пізніше керівництво японського автоконцерну Mitsubishi також прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Нарешті, 23 січня стало відомо, що Гон покинув пост гендиректора Renault. Крім того, французький концерн вирішив не виплачувати Карлосу Гону компенсацію за звільнення.

У квітні колишнього главу альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона виключили з ради директорів Nissan. Після звільнення він не отримає ніякої грошової компенсації в компанії. Також концерн покинув Грег Келлі, теж обвинувачений у махінаціях.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook