NY-2019 Автоновини

У Нью-Йорку обрали «Всесвітній автомобіль року»

На Нью-Йоркському автосалоні назвали переможця конкурсу «Всесвітній автомобіль року» (WCOTY). Перше місце дісталося електричному кросоверу Jaguar I-Pace, який раніше вже став автомобілем року в Європі.

Переможця обрали за підсумками голосування журі, до складу якого увійшли 86 журналістів з 24 країн світу. Крім Jaguar I-Pace, на титул найкращої моделі претендував ще один електричний кросовер Audi e-tron, а також Volvo S60 / V60 нового покоління.

Нагадаємо, Jaguar I-Pace комплектується двома електромоторами (по одному на кожній осі), які в сумі видають 400 к. с. і 696 Нм крутного моменту. Кросовер здатний розганятися до «сотні» за 4,8 сек., а його максимальна швидкість примусово обмежена 200 км на годину. Мотори харчуються від комплекту літійіонних батарей на 90 кВт · год, що забезпечуює запас ходу в 470 км (по циклу WLTP).

Крім того, в Нью-Йорку оголосили переможців в інших категоріях. Так, кращим міським автомобілем став новий Suzuki Jimny, а в представницькому класі перше місце дісталося хетчбеку Audi A7. Кращою спортивною машиною року став суперкар McLaren 720S. У категоріях «Зелений автомобіль» і «Кращий дизайн» теж переміг Jaguar I-Pace.

Нагадаємо, в минулому році кращим автомобілем року став кросовер Volvo XC60, який обійшов за кількістю балів Mazda CX-5 і Range Rover Velar. Вперше церемонія «Автомобіль року» пройшла в 2005 році. Тоді переможцем стала Audi A6.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook