Автоновини

У Великобританії з’явилися датчики для визначення водіїв з телефонами

Спеціальні датчики здатні фіксувати сигнал Bluetooth і визначати, використовується телефон з пристроєм hands-free, або ні.

У Великобританії почали використовувати спеціальні датчики, що розпізнають водіїв, які користуються мобільними телефонами під час їзди без пристроїв hands-free. Про це повідомляє видання Daily Mail.

Комплекс здатний розпізнавати мережі стандарту 2G, 3G і 4G, а також сигнал Bluetooth. У тому випадку якщо система не фіксує активність Bluetooth-протоколу, то вона робить висновок, що телефон використовується без роботи бездротового пристрою. Тоді на спеціальних інформаційних знаках уздовж дороги з’являється сигнал з перекресленим телефоном.

Дані комплекси з’явилися на трасі А34 в Оксфордширі, а потім такі датчики почнуть встановлювати на дорогах в графстві Хемпшир. Поки система застосовується тільки в попереджувальних цілях, так як електроніка ще не навчилася визначати, використовується телефон водієм, або той знаходиться в руках пасажира.

Згідно з британськими законами, використання мобільного телефону під час їзди карається шістьма штрафними балами і штрафом розміром в 200 фунтів стерлінгів. Водіям з невеликим стажем доведеться заново складати іспит.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook