Автоновини

Mazda випустить гіперхетч на базі нової «трійки»

Фото: Mazda

Керівництво компанії Mazda обговорює можливість розробки «гіперверсіі» хетчбека Mazda3 нового покоління. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє видання Autocar.

В якості двигуна найбільш вдалим варіантом бачиться 2,5-літровий турбомотор від флагманського кросовера CX-9, який видає на цій моделі 250 к. с. і 420 Нм крутного моменту. Передбачається, що двигун піддасться істотної модернізації, після якої віддача збільшиться.

Нагадаємо, Mazda3 нового покоління дебютувала в кінці 2018 року на мотор-шоу в Лос-Анджелесі. Автомобілі будуть пропонуватися з новим дволітровим бензиновим двигуном сімейства SkyActive-X. В такому моторі паливно-повітряна суміш може займатися в циліндрі в процесі стиснення, як це відбувається в дизельних силових агрегатах. При цьому в двигунах SkyActive-X застосують традиційні свічки запалювання, які будуть задіяні при високих навантаженнях.

Двигун буде працювати за схемою mild hybrid – разом з компактним електромотором, що живиться від 24-вольтової бортової електромережі. У компанії відзначають, що завдяки такій технології паливна економія підвищиться приблизно на 20-30% в порівнянні з аналогічними агрегатами такого ж обсягу.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook