Автоновини

Geely запустила електричний бренд для конкуренції з Tesla

Фото: Geely

Китайська компанія Geely запустила новий бренд Geometry, під яким будуть випускатися преміальні електромобілі. Першим автомобілем марки стала модель під назвою A – відносно доступна альтернатива Tesla Model 3.

Електрокари комплектуються літієвими акумуляторами фірми CATL на 59,1 або 69,1 кВт · год, завдяки яким машини зможуть проїхати без підзарядки 410 і 500 км відповідно (по циклу NEDC). Передбачається, що реальний максимальний пробіг складе від 300 до 400 кілометрів.

Geometry A приводиться в рух єдиним електромотором, що видає 120 кВт (163 к. с.) і 250 Нм крутного моменту. Розгін з місця до «сотні» складає 8,8 секунди. Запас батарей з 30% до 80% можна буде поповнити всього за півгодини.

Новинка комплектується системою напівавтоматичного управління на базі комплексу камер високої роздільної здатності та радарів міліметрового діапазону.

У Китаї з урахуванням урядових субсидій на електрокари ціни на Geometry A будуть варіюватися від 150 тис. до 190 тис. юанів (приблизно від 22,3 тис. до 28,3 тис. доларів). У Geely відзначили, що вже отримали понад 27 тис. замовлень на автомобілі, 18 тис. з яких відправляться за кордон, в тому числі до Франції, Норвегії і Сінгапуру.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook