Автоновини

VW, BMW і Daimler звинуватили в перешкоджанні екологічним технологіям

Єврокомісія виступила зі звинуваченнями проти німецьких концернів Volkswagen, Daimler і BMW, які підозрюються в навмисному перешкоджанні впровадження технологій зниження шкідливих викидів у автомобільних двигунів. Про це повідомляється в офіційній заяві ЄК.

Автовиробників підозрюють в тому, що в період з 2006 по 2014 роки вони проводили технічні зустрічі так званого «союзу п’яти», в який входили BMW, Daimler і три марки Volkswagen Group – VW, Audi та Porsche. Під час цих зборів обговорювалися заходи щодо стримування розвитку технологій по зменшенню ступеня очищення вихлопних газів у машин.

«Компанії можуть вільно співпрацювати в сфері підвищення якості своєї продукції. При цьому закони Євросоюзу забороняють свідомо вести діяльність протилежного характеру: навмисно відмовитися від поліпшення і конкуренції в сфері підвищення якості. Ми засмучені випадком з Volkswagen, Daimler і BMW, які, ймовірно, могли порушити правила конкуренції ЄС. У зв’язку з цим європейці були позбавлені можливості купувати автомобілі, в яких використовуються самі передові технології», – зазначено в заяві.

На даний момент проти німецьких концернів ведеться антимонопольне розслідування. Крім того, ЄК чекає офіційних відповідей від Volkswagen, Daimler і BMW на пред’явлені звинувачення.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook