Автоновини

Карлоса Гона виключили з ради директорів Nissan

Колишнього главу альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона виключили з ради директорів Nissan. Таке рішення було прийнято на зустрічі акціонерів концерну. Про це повідомляється з посиланням на гендиректора Nissan Хірото Саікаву.

«Ми повинні визнати, що у нас були проблеми в управлінні», – заявив Саікава.

Карлос Гон після звільнення не отримає ніякої грошової компенсації в компанії. Також концерн покине Грег Келлі, теж обвинувачений у махінаціях.

Раніше повідомлялося, що альянс Renault-Nissan-Mitsubishi може виплатити 40 млн доларів своєму колишньому главі Карлосу Гону. Такі виплати передбачаються в угоді, яка була підписана ще в 2012 році главою Nissan Хірото Саікавою.

Колишній глава альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон був затриманий 19 листопада. Всього колишній топ-менеджер провів в ув’язненні 108 днів. Поліція Японії підозрює його в ухилянні від податків. За її даними, для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

Карлос Гон був відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co. 22 листопада. Пізніше керівництво японського автоконцерну Mitsubishi також прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Нарешті, 23 січня стало відомо, що Гон покинув пост гендиректора Renault. Крім того, французький концерн вирішив не виплачувати Карлосу Гону компенсацію за звільнення.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook