Автоновини

У Токіо суд підтвердив правомірність арешту Карлоса Гона

У Токіо суд підтвердив правомірність нового арешту екс-глави автомобільного альянсу Renault – Nissan – Mitsubishi Карлоса Гона. Під вартою 64-річний топ-менеджер пробуде до 14 квітня. До цього терміну Гону будуть пред’явлені офіційні звинувачення. Тепер топ-менеджера підозрюють в порушенні закону про ведення корпоративної діяльності. Захист Гона подасть апеляцію по винесеному рішенню.

Це вже четвертий арешт Карлоса Гона з листопада 2018 року. Всього колишній топ-менеджер провів в ув’язненні 108 днів. Поліція Японії підозрює його в ухилянні від податків. За її даними, для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

В кінці березня 65-річний Гон був відпущений з в’язниці під заставу. Йому заборонили покидати Японію, а також користуватися мобільним телефоном. Крім того, забороняються будь-які контакти з людьми, що мають відношення до Nissan. При цьому Гону дозволили користуватися комп’ютером, але тільки по буднях і в офісі його адвоката. Однак вже в квітні прокуратура Токіо знову заарештувала екс-главу компанії Nissan Карлоса Гона.

«Я продовжую битися, я не винен, це важко, – заявив він в інтерв’ю. – Я попросив французьку владу захистити мене, щоб зберегти мої права як громадянина, який виявився в неймовірному положенні за кордоном», – заявив Гон в інтерв’ю телеканалу LCI.

Карлос Гон був відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co. 22 листопада. Пізніше керівництво японського автоконцерну Mitsubishi також прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Нарешті, 23 січня стало відомо, що Гон покинув пост гендиректора Renault. Крім того, французький концерн вирішив не виплачувати Карлосу Гону компенсацію за звільнення.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook