Автоновини

Audi анонсувала прем’єру безпілотного електрокара

Фото: Audi

Компанія Audi опублікувала перші зображення свого автономного концепту під назвою AI: me. Офіційна прем’єра прототипу відбудеться на автосалоні в Шанхаї в середині квітня. У самій компанії новинку охарактеризували як «компактний автомобіль з системою автономного управління для мегаполісів майбутнього».

За словами керівника відділу дизайну Audi Марка Ліхт, цей прототип дасть уявлення про розвиток електрокарів німецького бренду в найближчі десять років. Хетчбек оснастять електричною силовою установкою. Решта всіх технічних характеристик AI: me поки тримаються в секреті.

Швидше за все, новинка буде оснащуватися безпілотною системою четвертого рівня. Це означає, що автомобіль може рухатися автономно, однак при бажанні людина може взяти керування на себе. Очікується, що прототип отримає забираєме кермо.

Ще один електричний прототип буде продемонстрований публіці на автосалоні у Франкфурті, який відкриється у вересні. Однак всі подробиці про цей концепт поки тримаються в секреті.

У 2017 році Audi привезла до автосалону у Франкфурті прототип Aicon. Експериментальну модель оснастили системою автономного управління п’ятого рівня – у машини повністю відсутні зовнішні органи управління. За контроль над автомобілем відповідають електронні системи, завдяки чому пасажири «зможуть займатися під час їзди будь-якими справами, не відволікаючись на дорогу».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook