Автоновини

Daimler і Geely разом займуться створенням нових автомобілів Smart

Фото: Daimler AG

Концерн Daimler і китайська компанія Geely оголосили про створення спільного підприємства з рівною часткою активів. В рамках нового проекту буде організована розробка і налагоджений випуск міських електрокарів наступного покоління, які будуть випускатися під маркою Smart.

Дизайн автомобілів буде створюватися зусиллями фахівців Mercedes-Benz, тоді як за технічну частину відповідатимуть інженери Geely. Передбачено створення декількох моделей, в тому числі і більш габаритних – представників швидко зростаючого В-сегмента.

Випуск машин, які будуть призначені як для Китаю, так і для глобального ринку, налагодять на новому підприємстві в КНР. Продажі автомобілів стартують в 2022 році. Що стосується «Смарт» нинішнього покоління, то їх випуск продовжиться у Франції та Словенії.

Раніше стало відомо, що після 2020 року компанія Smart стане повністю електричним брендом: через рік німецька марка буде продавати тільки автомобілі, оснащені «зеленими» двигунами. На даний момент Smart вже припинив продавати автомобілі з бензиновими двигунами в Північній Америці.

Фото: Daimler AG

Концерн Daimler має намір інвестувати в підприємство Smart у французькому Амбахе 500 млн євро. Ця сума піде на модернізацію заводу, де в тому числі налагодять випуск компактного електрокара Mercedes-Benz EQA.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook