Автоновини Військова техніка

Танки, БТРи, САУ і ЗРК: Опубліковано відео нової смертоносної зброї для ЗСУ

Днями президент України Петро Порошенко передав військовим Хмельницької області нову смертоносну зброю. Про він повідомив в Facebook.

«Днями передав військовим на Хмельниччині, крім новітніх турецьких бойових безпілотників, більше 420 одиниць озброєння і техніки. Працівники оборонної галузі дали українським воїнам в руки і щит, і меч. Далі смертоносну для ворога зброю, якою, запевняю, в разі необхідності українська армія вміло скористається», – йдеться у підписі до кадрів.

Зокрема, Порошенко передав у ЗСУ винищувач МіГ-29МУ1, багатоцільові вертольоти Мі-8МТ, літак Ан-26Ш, танки Т-64БВ, броньовані розвідувально-дозорні машини БРДМ-2Л1, бронетранспортери БТР-3ДА, радіолокаційні станції, зенітно-ракетні комплекси “Оса”, самохідні артилерійські установки 2С1 “Гвоздика” і ремонтні майстерні для бронетехніки.

Президент нагадав, що на старті антитерористичної операції Збройні Сили України в основному були укомплектовані застарілим озброєнням і військовою технікою радянського зразка.

“Тепер ситуація кардинально інша. Тепер наш пріоритет – ракетна програма, створення високоточних ракет збільшеного радіусу дії. Вже говорив днями, що руйнація Росією Договору про ракети середньої та меншої дальності знімає і для нас низку обмежень. Тепер ми зможемо випускати такі ракети, що різко підвищать ту ціну, яку заплатить агресор за свою авантюру у випадку подальшої ескалації агресії. Тепер територія агресора теж стане вразливою”, – наголосив Петро Порошенко.




“В період з 2014 року до військ поставлено понад 23 тис. зразків озброєння та військової техніки”, – повідомив Президент. Серед них: модернізовані літаки та вертольоти, малі броньовані артилерійські катери, бронетанкове озброєння та техніка, артилерійські системи, протитанкове озброєння, броньовані автомобілі, радіолокаційні станції, захищені засоби зв’язку, засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні авіаційні комплекси, засоби боротьби із безпілотними авіаційними комплексами, тепловізійні та нічні прилади, снайперські та антиснайперські системи тощо.

“Зараз пріоритетними напрямками забезпечення Збройних Сил України є завершення розробки нових та модернізованих зразків озброєння та їх серійне виробництво, зокрема ракетних комплексів “Вільха-М” та “Нептун”; 155-ти міліметрових артсистем “Богдана”, розробленої повністю за стандартами НАТО; реактивної системи залпового вогню “Верба-1”; безпілотного розвідувально-ударного комплексу “Сокіл”, – повідомив Президент.

Глава держави підкреслив, що системні заходи з реформування ЗСУ, сектору безпеки, поступове наближення до стандартів армій країн НАТО, планове надходження нових і модернізованих зразків озброєння і військової техніки значно розширили бойові спроможності Збройних Сил України.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook