Автоновини

Карлос Гон може отримати 40 млн доларів від Renault-Nissan-Mitsubishi

Альянс Renault-Nissan-Mitsubishi може виплатити 40 млн доларів своєму колишньому главі Карлосу Гону. Такі виплати передбачаються в угоді, яка була підписана ще в 2012 році главою Nissan Хірото Саікавою. Відповідний документ виявився в розпорядженні Financial Times. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Також додатковий контракт має на увазі, що після відходу з поста Гон стане «почесним головою» альянсу терміном на 10 років. При цьому він буде отримувати зарплату в розмірі 4,4 млн доларів на рік.

Колишній глава альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон був затриманий 19 листопада. Всього колишній топ-менеджер провів в ув’язненні 108 днів. Поліція Японії підозрює його в ухилянні від податків. За її даними, для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

На даний момент 65-річний Гон відпущений з в’язниці під заставу. Йому заборонено залишати Японію, а також користуватися мобільним телефоном. Крім того, забороняються будь-які контакти з людьми, що мають відношення до Nissan. При цьому Гону можна користуватися комп’ютером, але тільки по буднях і в офісі його адвоката.

Карлос Гон був відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co. 22 листопада. Пізніше керівництво японського автоконцерну Mitsubishi також прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Нарешті, 23 січня стало відомо, що Гон покинув пост гендиректора Renault. Крім того, французький концерн вирішив не виплачувати Карлосу Гону компенсацію за звільнення.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook