Автоновини

Land Rover домігся заборони продажу китайської копії Evoque

Фото: Jiangling Motors

Британський автовиробник Jaguar Land Rover виграв судовий процес проти китайської компанії Jiangling Motors, яка випускає клон Range Rover Evoque, повідомляє Autocar. Суд визнав китайську модель Landwind X7 копією британського кросовера і заборонив її продажі. Також Jiangling Motors належить виплатити компенсації Jaguar Land Rover.

В Jaguar Land Rover свою перемогу назвали «першою в світовій автомобільній промисловості». У компанії пояснили, що патентні розгляди тривають роками і вважаються одними з найбільш складних в судовій практиці. До того ж в Китаї відсутні закони, що забороняють відтворювати іноземні моделі. Процес проти Jiangling Motors тривав близько трьох років.

Китайський автовиробник Jiangling Motors практично повністю скопіював популярного «британця»: форму кузова, задні фари, спойлер кришки багажника, інтер’єр. Решітка радіатора у X7 більш округла, ніж у Evoque. Вдала репліка стала бестселером марки Landwind, а продажі Evoque з появою X7 в Піднебесній помітно скоротилися.

Landwind X7 оснащується 2,0-літровим бензиновим чотирициліндровим мотором. Потужність автомобіля становить 190 к. с. і 250 Нм крутного моменту. X7 коштує майже в три рази дешевше Evoque.

Після поновлення 2017 року Landwind X7 отримав трохи більше індивідуальності. Тепер у нього більш низький передній бампер і нова оптика. В цілому ж двійник зберіг колишні обриси Evoque.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook