Автоновини Женева-2019

Honda розсекретила свій новий електрокар

Фото: Honda

Компанія Honda представила свій новий електричний хетчбек під назвою E Prototype. Публічний дебют моделі відбудеться на автосалоні в Женеві в березні 2019 року.

В майбутньому прототип отримає серійну версію, яку запустять у виробництво до кінця року. Автомобіль є частиною глобального плану Electric Vision, який передбачає, що до 2025 року близько 2/3 проданих машин Honda в Європі припаде на екологічно чисті моделі (гібриди, електрокари, автомобілі на водневих елементах).

Новинка нагадує концепт Urban EV, який був представлений в 2017 році. Замість бічних дзеркал у машини розташовані камери, які транслюють зображення на спеціальні дисплеї в салоні електрокара. E Prototype отримав «заховані» в стійках дверні ручки, короткі звіси, круглі фари, а зарядний порт поміщений в капот електрокара. Традиційну решітку радіатора замінили спеціальним дисплеєм, на якому можуть транслюватися повідомлення. Чи буде така технологія реалізована на серійній версії машини, поки невідомо.

Приладова панель електрокара складається з трьох дисплеїв. Перший з них, що відображає всю основну інформацію, розташований за рульовим колесом. Також новинка отримала два сенсорні екрани, які займають практично все інше місце перед водієм.

Запас ходу у електрокара складає 200 кілометрів. У рух новинка приводиться за допомогою одного електромотора, встановленого на задню вісь. Інші технічні характеристики поки тримаються в секреті.

Ще один електрокар Honda носить назву Everus. Серійна версія екологічно чистого кросовера також з’явиться найближчим часом. Технічної інформації про концепт-кар поки немає. Судячи із зовнішнього вигляду, це буде електричний кросовер, близький за своїми габаритами до моделі HR-V. Автомобілі Everus в тому числі поповнять автопарк китайського оператора каршерінга Reachstar, в якого Honda інвестує кошти.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook