Автоновини

Skoda представила новий кросовер Kamiq

Фото: Skoda

Компанія Skoda представила свій новий компактний кросовер під назвою Kamiq. Публічний дебют автомобіля відбудеться на автосалоні в Женеві, який відкриється в березні 2019 року. У модельному ряду чеського бренду новинка займе місце нижче Karoq і Kodiaq. Точна дата старту початку продажів поки невідома.

Автомобіль побудований на платформі MQB. Це шасі вже лежить в основі ряду компактних і середньорозмірних автомобілів: від нового Volkswagen Polo до кросовера Skoda Kodiaq. Розмір колісної бази у Kamiq – 2651 міліметрів. Довжина машини становила 4241 мм, ширина – 1793 мм, а висота – 1531 міліметр.

Дизайн моделі нагадує концепт Vision X. Кросовер отримав широку решітку радіатора, спойлер, C-образні ліхтарі, дифузор, а також світлодіодні фари з розташованими в верхній частині денними ходовими вогнями і інтегрованими динамічними покажчиками повороту. Автомобіль відрізняється високим кліренсом (на 37 мм більше ніж у хетчбека Scala) і потужною лінією капота. На вибір клієнтам докладуть колісні диски діаметром від 16 до 18 дюймів.

У салоні кросовера встановлять 10,25-дюймовий віртуальний кокпіт під прилади і сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи діагоналлю від 6,5- до 9,2 дюймів. У компанії розповіли, що це один з найбільших екранів, що пропонуються в цьому сегменті. У Kamiq з’явилася поверхня з текстурою, що імітує кристалічні структури, і різні варіанти оббивки, в тому числі нове покриття з мікрофібри. Подібне оформлення салону буде характерно для всіх майбутніх моделей чеського бренду. Об’єм багажного відділення складає 400 літрів. При складених задніх сидіннях цей показник зростає до 1395 літрів. Машина пропонується з підігрівом керма, лобового скла, а також всіх сидінь.

У моторну гамму новинки увійшов 1,0-літровий бензиновий двигун TSI з трьома циліндрами. Потужність агрегату становить 95 к.с. і 175 Нм крутного моменту. Двигун працює з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач. Також клієнтам запропонують цей же мотор, але з віддачею в 115 к.с. і 200 Нм крутного моменту. Такий двигун працює в парі з шестиступінчастою коробкою передач. Опціонально запропонують семиступінчастий «робот».

Топові версії Kamiq запропонують 1,5-літровим бензиновим двигуном TSI. Потужність агрегату составялет 150 к.с. і 250 Нм крутного моменту. Для економії палива водієві доступна система Active Cylinder Technology (ACT), яка автоматично відключає два циліндри при невеликому навантаженні. Цей двигун поєднується з шестиступінчастою “механікою”, або з семиступінчастим “роботом” DSG. Всі три бензинові мотори комплектуються фільтром сажі.

Крім цього кросовер може комплектуватися чотирициліндровим дизельним двигуном об’ємом 1,6 літра. Віддача агрегату становить 115 к.с. і 250 Нм крутного моменту. Також буде доступна газова версія Kamiq з 1,0-літровим мотором G-Tec (90 к.с.) і шестиступінчастою механічною коробкою передач.

За доплату новинку можна оснастити додатковим захистом днища. Так само клієнтам запропонують спортивну підвіску з електроннокерованими амортизаторами. Водієві доступні адаптивний круїз-контроль, камера заднього виду, система допомоги при парковці, система утримання в смузі руху, функція аварійного гальмування, система розпізнавання пішоходів і функція контролю втоми. Крім цього, машина отримала точку доступу Wi-Fi і навігаційну систему, яка оновлюється «по повітрю».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook