Автоновини

Ford випустив найпотужніший Focus ST в історії

Фото: Ford

Компанія Ford представила спортивну версію хетчбека Focus четвертого покоління. Новинка, що отримала ряд технологій від «старших» спорткарів Mustang і GT, стала найпотужнішою ST-модифікацією моделі за всю її історію.

Бензиновий варіант нового Ford Focus ST оснастили 2,3-літровою “турбочетвіркою» сімейства EcoBoost, яка видає 280 к.с. і 420 Нм крутного моменту. Мотор поєднується як з шестиступінчастою механічною коробкою передач, так і з семидіапазонним «роботом».

У двигуні застосували технологію боротьби з виникненням турбоям, розроблену спеціально для суперкара GT і екстремального пікапа F-150 Raptor. При відпущеній педалі акселератора дросельна заслінка залишається трохи відкритою, що дозволяє уникнути затримки набору тяги при низьких оборотах мотора.

Хот-хетч здатний прискорюватися з місця до першої «сотні» менш ніж за шість секунд, що як мінімум на півсекунди швидше попередника.

Крім того, новий Ford Focus ST пропонується з дволітровим дизельним агрегатом, що видає 190 сил і 400 Нм (доступний при 2000 об / хв), що так само робить його потужним дизельним «Фокусом» в історії.

Вперше в стандартне оснащення хот-хетча увійшов передній диференціал з електронним управлінням. Плюс до всього, Ford Focus ST отримав електронний підсилювач рульового управління, відгук якого вийшов на 15% швидше нової Fiesta ST. Крім того, хетчбек отримав систему вибору з декількох режимів керуючої електроніки: «Normal», «Slippery / Wet» і «Sport».

Нарешті, автомобіль доступний зі спортивним пакетом Performance Pack, в який входить спеціальний трековий режим «Track», система швидкого старту Launch Control, а також технологія оптимізації рівня оборотів мотора при зміні передачі, яка запозичена у «Мустанга».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook