Автоновини

Renault залишив Карлоса Гона без «золотого парашута»

Компанія Renault вирішила не виплачувати Карлосу Гону компенсацію за звільнення. Розмір «золотого парашута» для колишнього топ-менеджера становив близько 30 млн євро. Про це повідомляє Reuters з посиланням на повідомлення французької компанії. Крім цього в планах Renault забрати у Гона належні йому акції вартістю в 26 млн євро.

«Керівництво компанії прийняло одностайне рішення відмовитися від неконкурентного зобов’язання, підписаного Гоном, і, отже, не виплачувати йому відповідну компенсацію», – йдеться в заяві Renault.

Раніше міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер заявив, що колишній президент Renault Карлос Гон не зможе розраховувати на отримання великої вихідної допомоги. За словами чиновника, французьке суспільство не погодиться з тим, щоб виплати топ-менеджеру були надмірними.

Колишній глава Nissan і Mitsubishi Motors Карлос Гон, який знаходиться під арештом в Японії, залишив посаду гендиректора Renault 23 січня. На даний момент він перебуває під вартою в Японії. Місцева прокуратура звинуватила 64-річного Гона в ухиленні від податків. Для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну. У в’язниці він перебуває з 19 листопада 2018 року.

Новим президентом компанії Renault 24 січня призначений Жан-Домінік Сенар. Це рішення було ухвалене радою директорів концерну. Одним з його завдань на новій посаді буде нормалізація відносин з їх партнером Nissan. У свою чергу, генеральним директором Renault став Тьєррі Боллоре. До цього він обіймав посаду заступника президента французької компанії.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook