Автоновини

Volkswagen представив оновлений Passat

Фото: Volkswagen

На спеціальному заході в Гамбурзі Volkswagen представив оновлений Passat восьмого покоління, який надійде в продаж на європейському ринку в кінці літа 2019 року. На відміну від автомобіля для США, який був представлений в січні в Детройті, європейський Passat і раніше побудований на платформі MQB і оснащується виключно турбомоторами.

Зовні оновлений Passat змінився в деталях: верхня кромка бампера опустилася вниз, а сам бампер став більш рельєфним. У всіх комплектаціях Passat буде оснащуватися матричними світлодіодними елементами, причому в початкових комплектаціях простішими, а в старших – адаптивними. В задніх ліхтарях з’явилися бумеранги світлодіодів, які при гальмуванні не збільшують яскравість, а просто змінюють малюнок.

У салоні з’явилася нова цифрова панель приладів з поліпшеною графікою, розетки формату USB Type-C і оновлена медіасистеми з великим набором онлайн-сервісів, розважальних програм і мережевих магазинів. Оновлений Passat дозволить здійснювати покупки, автоматично платити за парковку, дистанційно моніторити стан автомобіля і передавати електронний ключ своїм друзям.

Оновлений Passat оснащується цілим рядом систем-помічників, які німці об’єднують під суббрендом IQ.Drive. З повним набором Passat стає напівавтономним і може самостійно їхати по магістралі, підтримуючи швидкість, підрулюючи по розмітці і самостійно рухаючись в пробках. У машини з’явилося ємнісне кермо, яке визначає наявність рук по дотику шкіри, а не по мікропідрулюванню, як інші подібні системи.

У підвісці з’явилися адаптивні амортизатори з тонким налаштуванням, як у старшого Arteon. Місце 150-потужного двигуна 1,4 TSI зайняв мотор 1,5 TSI тієї ж потужності. Альтернатива – дволітрові агрегати з віддачею 190 і 272 кінські сили. Є цілий набір дизелів об’ємом 1,6 л (120 к. с.) і 2,0 л (150, 190 і 240 к. с.). Всі модифікації відповідають нормам токсичності Євро-6.

Єдина версія, у якій залишився мотор 1,4 TSI, – це заряджаний гібрид Passat GTE. У парі з двигуном внутрішнього згоряння працює 115-потужний електромотор, а сумарна потужність силової установки оцінюється в 218 кінських сил. Запас ходу оновленого гібрида збільшений до 55 км по циклу WLTP, або до 70 км за методикою NEDC.

У Європі продажі оновленого Passat почнуться в кінці літа, а в Україну модель прийде в 2020 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook