Автоновини

Названо 10 фіналістів конкурсу «Всесвітній автомобіль року»

Фото: Audi

Організатори конкурсу «Всесвітній автомобіль року» (World Car Awards) опублікували список з 10 претендентів на перемогу в фіналі 2019 року. Головного переможця змагання, як і кращих в п’яти додаткових категоріях, оголосять в квітні в рамках Нью-Йоркського автосалону.

Фіналісти основного конкурсу були обрані з переліку 40 моделей, який був оголошений у вересні минулого року. Після відсіву в шорт-листі залишилися: Audi e-tron, BMW 3-Series, Ford Focus, Genesis G70, Hyundai Nexo, Jaguar I-Pace, Mercedes-Benz A-Class, Suzuki Jimny, Volvo S60 / V60, а також Volvo XC40. Таким чином, на перемогу претендують абсолютно різні автомобілі – від компактних хетчбеків і SUV до преміальних седанів і електрокарів.

Фіналісти п’яти додаткових конкурсів залишилися колишніми. На звання кращого міського автомобіля претендують: Audi A1, Hyundai AH2 / Santro, Kia Soul, Seat Arona і Suzuki Jimny. За право називатися кращою розкішною моделлю поборються: Audi A7, Audi Q8, BMW 8-Series, Mercedes-Benz CLS і Volkswagen Touareg.

Номінація «Кращий спорткар» представлена: Aston Martin Vantage, BMW M2 Competition, Hyundai Veloster N, McLaren 720S і Mercedes-AMG 4-Door Coupe. Список фіналістів конкурсу «Кращий зелений автомобіль» включив: Audi e-tron, Honda Clarity Plug-In Hybrid, Hyundai Nexo, Jaguar I-Pace і Kia Niro EV. Нарешті, за перемогу в категорії «Кращий дизайн» будуть змагатися: Citroen C5 Aircross, Jaguar E-Pace, Jaguar I-Pace, Suzuki Jimny і Volvo XC40.

Переможці будуть визначені в ході голосування журі, до складу якого входить 86 автомобільних журналістів з усього світу. Нагадаємо, в минулому році кращим автомобілем року став кросовер Volvo XC60, який обійшов за кількістю балів Mazda CX-5 і Range Rover Velar.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook