Автоновини

Китайська Aiways привезе на автосалон до Женеви два електрокара

Фото: Aiways

Китайська компанія Aiways, штаб якої знаходиться в Шанхаї, привезе на автосалон в Женеві дві новинки. Зокрема, публіці покажуть електричний суперкар під назвою Nathalie. Також в розробці цього автомобіля бере участь німецький інженер Роланд Гумперт – засновник збанкрутілої фірми Gumpert.

Силова установка суперкара буде складатися з чотирьох електромоторів сумарною потужністю 800 кінських сил. Запас ходу у новинки складе 1200 кілометрів. Електрокар зможе прискорюватися з місця до 100 км / год за 2,5 секунди, а його максимальна швидкість перевищить 300 км на годину.

Очікується, що всього буде вироблено 500 електрокарів Nathalie. Поставки машини почнуться в кінці року. Ціни на автомобіль не називаються. За словами Роланда Гумперт, новий електрокар «буде дорогим».

Ще однією новинкою женевського мотор-шоу від Aiways стане електричний кросовер U5, який буде дешевшою альтернативою Mercedes EQC або Audi e-Tron. Запас ходу у цієї моделі складе 460 кілометрів. Потужність силової установки – 190 кінських сил. Автомобіль вже був показаний в Китаї, де отримав п’ять зірок безпеки за підсумками краш-тестів.

Фірма Aiways вже приступила до будівництва власного підприємства в міському окрузі Шанжао. Також в планах китайців випускати седани і компактвени. На початковій стадії обсяг виробництва складе 150 тис. автомобілів при потенціалі заводу в 300 тис. машин на рік.

Роланд Гумперт, багато років пропрацював главою автоспортивного підрозділу Audi Sport, заснував власну компанію Gumpert в 2001 році. Фірма відома суперкаром Apollo, який вважався одним з найшвидших дорожніх автомобілів в світі тих часів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook