Автоновини

Карлоса Гона вирішили залишити без вихідної допомоги

Колишній президент Renault Карлос Гон не зможе розраховувати на отримання великої вихідної допомоги. Про це заявив міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер, в ефірі радіостанції France Inter. За його словами, французьке суспільство не погодиться з тим, щоб виплати топ-менеджеру були надмірними.

«Подібно до того, як раніше я вже добився зниження зарплати Гона на 30%, я буду неухильно контролювати розмір призначених йому вихідних виплат. Я не маю наміру допускати в зв’язку з цим будь-якого тиску на мене з боку інших акціонерів компанії», – пояснив чиновник.

Ле Мер пояснив, що влада найближчим часом має намір прийняти ряд заходів, які змусять глав великих компаній стати французькими податковими резидентами. Як приклад він навів Карлоса Гона, який оформив собі можливість платити податки в Нідерландах, де їх розмір значно нижче. У разі, якщо топ-менеджери не захочуть платити податки у Франції, їх чекають штрафи і санкції.

Колишній глава Nissan і Mitsubishi Motors Карлос Гон, який знаходиться під арештом в Японії, залишив посаду гендиректора Renault 23 січня. На даний момент він перебуває під вартою в Японії. Місцева прокуратура звинуватила 64-річного Гона в ухиленні від податків. Для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну. У в’язниці він перебуває з 19 листопада 2018 року.

Новим президентом компанії Renault 24 січня призначений Жан-Домінік Сенар. Це рішення було ухвалене радою директорів концерну. Одним з його завдань на новій посаді буде нормалізація відносин з їх партнером Nissan. У свою чергу, генеральним директором Renault став Тьєррі Боллоре. До цього він обіймав посаду заступника президента французької компанії.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook