Автоновини

Відео: Boeing приступив до випробувань безпілотного літаючого таксі

Американська компанія Boeing приступила до випробувань апарату нового типу, який відноситься до категорії «літаючого таксі». Відеоролик з першими тестами безпілотного пристрою опублікували в YouTube.

Апарат, що отримав назву PAV (Passenger Air Vehicle), передбачається використовувати у великих містах як повітряне таксі – «безпечного, тихого і екологічно чистого транспорту». Інженерам Boeing треба було всього близько одного року, щоб перетворити концепт в робочий прототип. PAV довжиною трохи більше дев’яти метрів оснащений електричною силовою установкою, що забезпечує автономність польоту приблизно до 80 кілометрів.

В рамках перших випробувань, які провели в Манассасі (штат Віргінія), апарат з можливістю вертикального зльоту і посадки піднявся в повітря, завис, а потім успішно приземлився. Пізніше Boeing приступить до тестів з переміщенням по повітрю. Крім того, американці ведуть розробку вантажної модифікації «літаючого таксі» з вантажопідйомністю близько 225 кілограмів.

На даний момент розробку так званих «літаючих» автомобілів ведуть відразу кілька десятків компаній з усього світу. Наприклад, над подібним проектом, крім Boeing, працює фірма Airbus. Плюс до всього службу «повітряного таксі» збирається запустити Audi, а також компанія Uber, спеціальну диспетчерську службу для якої створить NASA, а в Дубаї вже йдуть випробування подібного сервісу з апаратами від німецького стартапу Volocopter. Нарешті, над літаючим автомобілем працює Toyota, яка представить вже готову модель в 2020 році на Олімпіаді в Токіо.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook