Автоновини

Карлоса Гона звинуватили в незаконному отриманні 8 мільйонів євро

Заарештованого Карлоса Гона звинуватили в незаконному отриманні коштів через підприємство Mitsubishi.

Колишній глава автомобільного альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон підозрюється в незаконному отриманні близько 7,82 млн євро через закордонне спільне підприємство Mitsubishi. Про це повідомляється  за підсумками внутрішньої перевірки цієї компанії.

При цьому перевірка не виявила порушень з боку Карлоса Гона при управлінні самої Mitsubishi. У листопаді минулого року керівництво японського автоконцерну прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів.

Глава альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон був затриманий 19 листопада. Поліція Японії підозрює 64-річного топ-менеджера в ухиленні від податків. Для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

Сам Гон як і раніше відмовляється визнати себе винним у фінансових махінаціях. В ході слухань він заявив про свою невинність. Гон підкреслив, що його арешт є «безпідставним».

У свою чергу, дружина колишнього голови ради директорів автоконцерну Nissan заявила про «жорстоке поводження», з яким зіткнувся її чоловік в японській в’язниці. За словами Керол Гон, її чоловік на даний момент міститься в надзвичайно суворих умовах. Вона звернулася в Human Rights Watch з проханням «пролити світло на жорстоке поводження».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook